Sonia: vamos a la playa!

Hoooola!

Jag och Lola sitter i en datasal och fixar allt infor resan och lite andra grejor. Skriva ut biljetter, checka in osv. Ska bli riktigt gott att fa plaska i softlan-vattnet!

Jag vill bara slanga ut ett till jatteemegastort grattis till min koosin SIBAAR som blir 23 idag! Det betyder att jag exakt om 23 dagar bemotter samma ode...

Har en del grejer att fixa idag och egentligen borde jag sitta hemma och packa ikvall men istallet ska vi dra till coyacan (som ar SJUKT fint!) och dricka ol for 10 pesos vilket motsvarar 5 och 50 svenska kronor. BILLIGT VA?! Och ata mycket pizza. Gillar dieten kvallen innan man drar till stranden liksom. Igar kvall drog vi och at mega hamburgarna. Hittade lite losviktsgodis (inte alls som i sverige) men de har annat system har, de vill att man ska lagga alla godisar i egna pasar. Allto, som du koper fem dumle och fem ferraribilar sa ska de ligga i tva olika pasar aven om hektopriset ar detsamma. Det var for efterblivet sa vi lamnade det istallet.

Satt uppe till halv tva for att forsoka gora klart min laxa men internet samarbetade inte med mig sa jag gav det ett nytt forsok imorse men det var fortfarande surt. Sa det ar lite darfor vi sitter i datasalen pa skolan da vi egentligen har pasklov.
Nar ar det pask egentligen?

Aaaah maste handla massor ocksa innan. Jag vill bara ga och mota upp Sima och Neish och borja ola!

Nu ska jag forsoka lasa aftonbladet, som vart internet hemma inte klarar av. Och lite andra grejer, for att uppdatera mgi lite om resten av varlden.

JO forresten. Har inte velat skriva det innan men det har varit massor med varningar om att en jordbavning varit pa G har i D.F
Den har tydligen redan varit har! Sa liten att man inte ens kande av den. Eller lollo gjorde det. Men inte jag, sa javla synd! For igar pa centret borjade golvet bullra, som det gor pa silja line typ och da inbillade jag mig och ljog for mig sjalv att det var en jordbavning, bara for att.

Nu maste vi springa! Besos

Ja, jag finns....by Lola

Ursäkta mig, men Internet är inte så bra här, så varje gång jag försöker uppdatera så blir det "bruten länk".
Det har hänt mkt här, jag kan inte berätta allt, eller det klart jag KAN, men jag VILL inte...
Vi har bland annat varit i Acapulco med alla mexikanerna från vår Consumer Behaviour klass.
Jag hade hört så mkt skit om Acapulco: att det var fula stränder, nedgånget och tråkigt.
MEN OJ så FEL vissa personer kan ha, men det är mänskligt att ha fel.
Vi åkte buss till Acapulco, tog sex timmar, men det var det värt. Det var ju inte direkt Swebus man åkte med, utan de här bussarna hade fotstöd, stora stolar, TV och AC...LYXBUSS! Utsikt från buss nedan
När vi kom fram beställde vi hotell och hamnade på tioende våningen med utsikt över Acapulco.
Vi bodde i den gamla delen av Acapulco, och jag gillade faktiskt den delen bäst, den var mer mexikansk och hade gamla byggnader, fort och katedraler. Och små marknader överallt. Del av Gamla stan, utsikt från hotell med Bungyjump för Springbreakers...
I den nya delen festade vi en kväll, den delen var väldigt amerikansk. Det fanns bara hotell, sommarhus, stora köpcenter och bilfirmor ÖVERALLT. Rätt tråkig del, men bra uteställen och en fin strand.
Att bero på uteställen var vi på ett grymt ställe som heter "The Pure". Det var någon "glam-night" och efterfesten till "TVynovelas". Det är en award-ceremony för Mexicos TV-program. Så vi festade med massa kändisar, jag visste inte vem en enda jävel var, men det var kul!
Om fyra dagar drar vi till Cancun och Playa del carmen! Ska bli grymt kul, måste köpa myggmedel...

Sonia: ut på nya äventyr. Varje dag.

Hola chicos!

Jag vet inte riktigt hur mycket jag hinner blogga. Jag sitter just nu inne på mitt rum och väntar på att dra iväg på utflykt med Lola och Jaquin. Vi ska till Coyacan för att äta gott, glasen där är det godaste jag ätit! Urmysig stadsdel.

Igår var vi ute. För första gången under hela min tid här så bestämde jag vart vi skulle, men när vi väl var där så var festen heelt död så vi gick in på en pub istället. Kings pub, var där en gång tidigare på födelsedagskalas men just den kvällen mådde Sima illa så vi åkte hem igen. Gillar det stället faktiskt!

Det var jag, Sima, Neish, Paulina och Victor som åkte dit. Men de två sistnämnda åkte hem efter tio minuter och vi andra tre var kvar. Tyvärr så var det tre killar som typ vägrade sluta prata med oss, jag fick till och med mardrömmar om det. Men vi hade väl kul ändå haha
Får man helt seriöst vara så trög? Jag brukar inte ljuga, även om det är en uberfull människa...men igår drog jag lögn efter lögn, allt för att de skulle förstå. Men icke.

Ikväll ska vi nog också ut, om något för att fira det persiska nyåret för Simas skull!

Kan inte fatta att vi drar till stranden på onsdag, ska bli så himla skönt! Har knappt haft ledigt enda sen sommaren. C-termin, uppsatsskrivande och jul-ochnyår och så direkt hit. Nytt land, ny kultur, nya människor, nytt språk - och så ska man plugga utöver det. Men jag har aldrig haft så kul innan!
Men jag sticker inte under stolen om att man behöver semester från semestern, hehe. Softlan-vatten, vita stränder, bra klubbar, fräknar och färg, goda frukter, goda drinkar, bra musik. Jag längtar.

Jag var precis inne på Lindex hemsida för att kika på en bikini som min syster ska köpa åt mig. Varför har de en kategori för "Dam" när det bara är damkläder de säljer? Visst, de har barn...men ändå?

Oj! Nu måste jag springa ner till paret som väntar utanför. Hoppas att det inte är föör varmt ute :-)

Besos

Sonia: mañana mañana

Okej, egentligen hinner jag verkligen inte blogga. Jag ska möta Sima i skolan om mindre än tjugo minuter för ett pass på gymmet, och jag sitter fortfarande i pyjamas. Är man i mexico är man!

Har egentligen inget speciellt att skriva om och jag har insett att det är interneten vi har här hemma som är så seg med att ladda upp bilder på bloggen. Igår när jag ladda upp från Simas dator i skolan gick det hur smidigt och snabbt som helst!

Dagens planer är att först svettas på gymmet. Älskar vårt gym! Inte de bästa maskinerna men vi är på typ fjärde våningen (men det känns som nionde) och med typ 5 meter höga fönster runt hela megalokalen, hur skönt är det inte då? Vissa är till och med öppna! Så står man där och tränar och kollar på alla fina berg som omringar denna underbara stad.

Jag hade kunnat strunta i träningen och dragit med Victor och en till kompis till Santa Fe för att möta upp Neish och börja dricka. Men jag tränar faktiskt hellre. FAAKTISKT!
Om ni nångång är här och älskar skaldjur och vill bli fulla så rekommenderar jag "Fishers". Skaldjursresturang där du kan beställa vilken drink du vill, men grejen är att de även fyller glaset med hur mycket alkohol du vill. Jaa, så ett plus ett liksom.

Senare lär väl jag och Sima käka tacos från det tredje tacosståndet på gatan. Sen en kaffe från Starsbucks. Sen hemåt för att duscha och börja dricka inför kvällen. Vi ska upp till de norra delarna för en fest, blir nog skoj.

What else, what else? JO! Igår var vi på Hooters! Och jag är inte den som är den, är en tjej/kvinna snygg så säger jag det, mer än gärna. Men är inte Hooters koncept att det ska vara snygga tjejer som serverar maten.....?

Nej, nu måste jag byta om och springa iväg. Jag hinner nog blogga imorgon. Hota Lola till att blogga också! Kom igen!

Goodbye.

sonia y lola: snabbuppdatering

Gissa vem det ar som skriver?
Men jag är tvungen att skriva Lolas namn i rubriken eftersom hon sitter här brevid mig, vi sitter ute på campus och väntar på lektionen Organizational communication. Som by the way är skiiitrolig! Hahahaha
alltså, så tråkig att vi bara skrattar. Inte att läraren är dålig, för det är hon verkligen INTE. Tvärtom, en av de bättre som jag har haft. Utan det är nog bara det att vi haft lektioner sen halv nio och sen en håltimma på tre timmar innan den sista lektionen.
Sen kan vi ju ganska mycket om org.komm så man tappar lätt koncetrationen, och vissa i klassen är riktigt roliga. Eller ok, jag ska erkänna. Jag tycker att de är roliga bara för att de skrattar åt mina dumma skämt haha
Och åt mina försök med att prata spanska.

Vi vill be om ursäkt för den usla uppdateringen, men i förra veckan hade vi alla våra partials (deltentor) i alla ämnen och i helgen åkte vi iväg på olika håll här i landet. Den här veckan har sprungit iväg läskigt fort. Det gör det mesta här, trots att mexikanarna är ganska långsamma i det mesta.

Jag använder mig Simas dator nu och ska kika efter lite bilder från helgen i Guadalajara. Hehe...OM vi har haft kul?


jag och sima på bussen påväg till guadalajara. hur efterblivna ser vi inte ut att vara? Och varför, varför kollar vi båda in i koppen? CUUUBAS


det här måste nog vara den enda nyktra bilden på mig. utanför vårt hotell när jag och sima promenera in mot stan.


the evil witch trying to fool in the kids into the big and scary house...


jag har precis tjänat in mina första miljoner och köpt det här fina, stora huset...


gillade tydligen peddon nalle puh.


här tvingades jag upp av både mina kompisar och sångaren för att hjälpa honom med en coldplay-låt som vi önskade.


på söndagen sket vi lite i resten och drog iväg till en marknad, som tyvärr sålde lite för äckliga grejer för våra dagen-efter-näsor-som-kände-allt. och såg, framförallt. ko-ben. exakt som de var liksom. och massa andra köträtter som våldtog näsorna. vi satte oss utanför med lite...>


kaffe. NOT! lite mer cubas.

Massa egobilder, jag vet. Men det gör inte så mycket. Nu springer vi på lektion! Besos

Sonia: vad skulle jag inte ha gjort?

God morgon!
Sitter just nu inne i mitt rum och väntar på Lola. Vi ska till skolan strax för att klippa i våra projekt för documentary production.
Jag har hunnit kolla igenom lite bloggar nu på morgonen och ser allas vårbilder från dagen, och jag vet, jag ska inte klaga. Vi har svensk sommarvärme om dagarna trots att det är vår här. Men vad skulle jag inte ha gjort för dessa första dagarna med sol? När man får tillbaks hoppet om livet tillbaks? När man levt i mörker i närmare ett halvår, så dyker solen upp plötsligt?

För två år sedan praktiserade i centrala sthlm och dessa första dagarna kunde jag inte sitta utomhus. Den där känslan av att gå på gatorna i stan med solen som når ens vinterbleka hy, helt obeskrivlig. Jag ÄLSKAR sveriges fyra årstider, hur tydligt de ändras. Ja, nästan i hela Sverige i alla fall. I jkpg regnar det bara, vare sig det är vår, höst eller vinter. Regn.hela.tiden.

Nej, nu är Lola här så nu ska vi stuttsa mot skolan. Vägen dit är lite jobbig då solen är för varm. Campus har man byggt så att det jämt är svalt, det tackar vi dem för. Varje dag! Så fort vi springer över till seven eleven på gatan mittemot så kokas man ner.

Ut å njut med er! Dessa dagar är guldvärda! KRamar

sonia: failure!

Bloggen gav upp. Bilden kommer väl imorgon..eller nåt.

God natt!


Sonia: lime+kaffe+socker=fest!


hahaha egentligen borde jag inte visa alla de här bilderna, men kolla ärligt..kolla håret? gick jag inte förbi någon spegel på hela kvällen eller?

Men dessa shot! Skitäcklig sprit men du tar en klyfta lime och doppar ena halvan i socker och andra i kaffe. Godis!

Det här inlägget har tagit två timmar att skriva och göra. Helt galet hur trög dator och internet jag har. En sista bild från igår, då vi vänta på Sima innan vi åkte till Perisur för att kolla på alice-filmen (men vi kollade aldrig på den, utan shoppade istället)

 


Sonia: dont try this at home..

Okej, nytt försök.


det här är alltså "plankan" eller vad man nu kan kalla den. det är shot-glas på en planka som fyra personer ska ta samtidigt.
Denna tog jag alltså....ensam.


pinky, neish och sima shottar jello-shots. har ni sett en människa mer passionerad över hur man shottar just dessa shottar, än sima? I know I haven´t!


glada gänget liksom.


visst är sima genomsöt på denna bild? här kör vi som normala människor, fyra st på plankan.
jag måste få ursäkta mitt hår?! jag åkte dit i genomblött hår, självtorkar min lugg så lever den sitt eget liv. ok?!


väntar på min tredje shot...

Nu ger bloggen upp igen.


Sonia: zzzzz

Jag borde egentligen ha lagt mig för ett tag sen med tanke på dagen jag har haft och hur trött jag har varit. Men jag har återförälskat mig i en Gavin DeGraw låt som jag måste lyssna på igen och när jag väl var inne på youtube så klickade jag till några fler låtar.

Haaa, jag vet inte...ska jag försöka återberätta hela helgen nu då? Varnar er redan nu för en otroligt tråkig text eftersom jag är sjukt trött. Hahaha jag skrattar verkligen åt mina mordiska tankar jag haft idag (som tur var så behöll jag det mesta för mig själv, men lektionen innan lunch kunde jag inte hålla mig utan dela med mig med Lollo av dem)
Jag fungerar inte riktigt om jag är så trött som jag varit idag. Och får jag inte mat då jag är hungrig...ja, då är man klok om man håller sig undan.

Simas kommentar var ändå klockren då hon märkte hur jag sakta med säkert omvandlades till monster då jag inte fick mat.

(Å så tänk er det här på skånska)
"Asså, jag ska ha min väska fylld mat i Playa del Carmen, för jag tänker inte gå med dig om du ska vara såhär!"

Hehe. Ja..

Vet ni vad? Jag ska överföra bilderna så att det inte blir alltför tråkigt!

Jag kan säga såhär; idag har jag gått runt med lite ångest för att jag haft en sån bra helg. En riktigt klockren helg faktiskt.

FREDAGEN. Var det då jag satt och skypa typ hela dagen? Ja, det brukar i och för sig vara det haha
Jag skypade med Fabbe, syster nr 3, mamma, mostrar i ett bra tag. Senare skypade jag med ilham och jag fick bästa uppdateringen och till slut joina idsala vårt samtal och det kändes som att jag var hemma igen.
Jag vet inte riktigt och när jag bestämde mig, eller snarare ångrade mig och drog med Victor, Neish och Sima på maskeradfesten. Men med var jag!
Efter många om och men och efter att ha låtit amerikanarna som Victor skulle möta fick vänta i typ...fyrtio minuter så var vi äntligen framme. Med sig hade dem en av våra profesorer på skolan. Mycket festligt! Vi tog in på närmaste bar och började öla.
Efter två timmar började vi gå mot festen. Mycket trevlig sådan faktiskt!

Är det verkligen konstigt att äta en milkyway innan man börjar dricka? Jag var faktiskt sjukt chokladsugen, ok?! Alla tyckte att jag var knäpp. I guess I am, men inte pga chokladen. OK?


här sitter vi med amerikanarna, neish, Sima och jag. Och proffesorn.

Ja, alltså...sen har jag typ inga bilder från fredagen. Jag blev lite ledsen när jag senare kom på att jag helt glömt bort att fota. Så jag fota massor dagen efter istället!

 LÖRDAGEN. Jag gick ganska tidigt för att jag visste att jag och Neish skulle iväg till Santa Fe ganska tidigt. Så det var bara att hoppa in i duschen efter endast 3-4 timmars sömn. Sima lyckades övertalas så hon hängde med oss, men den tidiga morgonen förvandlades till lunchtid. Som alltid när det kommer till Sima (våga påstå något annat nu, ok? Hahaha)

Runt ett tiden var vi ändå framme i Spains hus. Spain är en annan god vän till Victor, han hade grillfest. Till en början var vi bara fyra stycken där eftersom vi ändå lyckades komma två timmar före alla andra (mexikanare och tid...). Jag och Sima öppna upp första ölen direkt till chips och Coldplay (som var i stan i helgen - j.a.g..v.e.t.)


jag och sima. ser ni halsbandet? Det är köpt från en marknad i tepoztlan, sima har likadan. Våra ugglor är bästisar och uuuh-uuuhhh:ar varandra. hennes är gul.

Och ja, sedan gick det bara nedför alltså! Jag måste tyvärr erkänna att jag aldrig tidigare druckit så mycket som jag gjorde i lördags. Jag hamnar i chocktillstånd varje gång jag räknar upp hur mycket jag drack, och detta alltså utan att må dåligt. Hur duktig var inte jag då? Jag var inte den enda som var chockad över mitt tillstånd, utan i princip alla. Det säger en del om hur mycket jag dricker kanske.




Nu jävlas bloggen med mig igen. Det blockerar popup fönstret som jag laddar upp bilder i. Jag ska försöka i ett nytt inlägg.




Sonia: fredag eftermiddag

Buenos tardes!

Äntligen helg, höll jag på att skriva (haha, varför säger/skriver man så? Vadå höll på? Jag gjorde ju det redan liksom? Haha helt dumt) I alla fall, jag har ju redan helg sedan igår eftersom det var sista dagen på veckan med lektioner.
Men om man ska kalla det helg med så mycket plugg så, visst. Äntligen helg. Men jag har nog mer att göra dessa tre dagar än mitt i veckan. Suck!
Men fest ska man allt hinna med. Och så vill jag jättegärna gå för att se Alice filmen på 3d. Älskar att man kan gå på så mycket bättre bio för så mycket mindre slantar!

Jag har precis skrivit klat min del av ett projekt som vi gör i Consumer behavior klassen så jag ska nog ta och lägga ner pluggandet för idag. Men jag måste hitta någon att filma för min dokumentär. Det är så mycket svårare för oss utbytesstudenter att hitta någon, de andra kan ju bara ta några vänner eller någon i familjen. Suck nr 2.

Jag kanske ska ta och berätta en av mina upptäckter i alla fall?
Min sömn!

När vi kom hit så var vi sjukt jetlaggade, som jag nog nämnt innan.
Vi var helt slut vid 19.30 redan (alltså 02.30 svensk tid) och oftast så hade vi ju varit på skolan och blivit proppade med information. Sedan vaknade Jocke och Lola vid 05.00 (alltså 12.00 svensk tid) och började sjunga för mig, medans jag fortfarande ville sova. Sen när har jag velat sova så länge liksom?

Förutom det normala, att vi var så jetlaggade (tänk er att det var precis efter nyårsafton också) så har jag upptäckt att jag sover så sjuukt djupt här. Innan väcktes jag av minsta lilla ljud, det händer inte att någon kan komma in i mitt rum utan att jag vaknar och absolut inte om någon försöker väcka mig. Den roliga (inte) egenskapen har jag fått av min mamma som är väldigt lätt med sömnen.
Men tydligen så hände det att Lollo försökte väcka mig flera gånger på morgornarna ibland, utan att jag märkte av det.
Fan, jag hade något annat exempel också, som jag helt har glömt bort nu.

Ja, men jag sover som ett djur i alla fall. Ok, jag vet inte hur djuren sove exakt. Men jag vet att björnar sover hela vintern och jag sover väl som en björn?
Ibland vaknar jag inte till överhuvudtaget förrns larmet ringer, innan vaknade jag upp så fort jag behövde vända på mig.

I guess att det beror på hela omställningen till ett nytt land, kultur, språk, skola, mat, umgänge osv osv. Det tar väl mycket mer än vad man känner på sig. Men jag älskar´t!

Nej men det var väl allt. Fan vad tråkig jag är...
Jag ska ner och umgås med några kompisar istället! TJARÅ

Sonia: men vad sägs om lite helg?!

Tjena!

Jag tänkte faktiskt ge er ett inlägg men Victor har precis kommit hem med några vänner till oss, en amerikanska och en rumän (fler kommer). Han ska laga middag och just nu sitter de ute på altanen och har det mysigt med Jocke och Lola. Och vem är jag som ska sitta uppe på mitt rum för att blogga?

Imorgon är vi lediga, i alla fall från lektioner. Ordet ledig finns nog inte längre, vi har jämt så mycket att göra så att även jag - typ den lataste människan på jorden, blivit rastlös. Jag KAN INTE sitta still. Det kliar i hela kroppen!
Men ja, imorgon är vi lektionsfria så då kan vi väl lova ett inlägg eller två? Jag ska ner till Lola och säga att jag precis lovat er ett inlägg från henne, hon ska minsann inte ligga på latsidan i denna blogg!

Jag vet, har inte glömt bort att berätta om mina två nya upptäckter om mig själv. Sneakpeak: det ena handlar om min klumpighet, som innan var helt obefintlig men som nu är mer av en...hmm, egenskap(?) som jag har. Och det andra är sömnen. Wow, denna sömn! Vad är det jag har missat i mitt liv?!

Jag har inte tagit några nya bilder, men eftersom ni inte sett de första bilderna så kommer det några nu!


typ, första dagen på hotellet. Jo, men det var faktiskt kallt!


té med torkad frukt som jag drack i en kaféteria på samma gata som hotellet. wow, det var verkligen en e v i g h e t sen!!


Ner och vara social var det! Adios!


Sonia: me gustaaa!!

En av låtarna som jag är helt beroende av! Tito El Bambino - EL amor



.

Sonia: kan det vara?

Onsdag!

Som en reaktion efter att ha sprungit runt halva stan svettig och med blött hår så började jag att bli smått förskyld. Kände av det innan läggdags kvällen innan men jag hade bestämt mig för att vara helt frisk dagen efter. Tog två forte och däckade. Men tyvärr, det gick inte över helt.

Vad gjorde vi på dan?

JUST DET! Vi åkte till ett museum som jag inte minns namnet på nu, men spanska klassen. Det var helt sjukligt fint men litet. På trädgården där gick (nu minns jag bara det spanska namnet för dem) pavo real (fåglarna men jättefina fjädrar, blåa och gröna) och ankor, och kanske de fulaste hundarna jag sett. I alla fall en av sorterna.

Det var galet fint och jag kära ner mig i en tavla där. VILL HA!

Efter en hel förmiddag åkte vi tillbaks till skolan, där vi splittrades. Jag och Sima åkte för att äta tacos och Lola och Jocke köpte en sallad. Sen hängde vi på campus fram till fyra då vår lektion började.
I en hel vecka har vi gått runt och beklagat oss för hur pinsamt det kommer att vara att visa upp den här lilla minidokumentären om en själv, inför en klass som man inte känner. Och inför några som klart och tydligt har några problem med oss? (Tjejer självklart)

Men! Det slutade ändå mycket bra. Både jag och Lola fick bra med respons, en av de bästa i klassen faktiskt. Inte för att vara den som är den...eller nåt. Hehe
Simas kunde tyvärr inte spelas upp just då, inte min heller men jag hade den på Usben så det gick bra ändå.

Vi skulle dra på bio men det blev inte riktigt av, jag och Sima gick hem till henne istället för att tvätta alla mina och hennes kläder och för att bygga upp en byggnad. Eller hon gjorde det. Jag kollade på haha
Eller det var nog den här kvällen jag märkte av att jag började bli förskyld. Men som jag sa till Sima:

Imorgon är jag frisk!

Torsdagar betyder skola från 8.30 till 17.30 men lektionen i mitten var inställd, tredje eller fjärde gången irad. Eller nej förresten, vi hade vikarie. Men en som inte var av den klokaste varianten - hon kunde inte ta lektionen på engelska, trots att alla slides redan var på engelska.
Så vi fyra utlänningar fick vara snälla nog och lämna. Men hon blev ganska sur ändå. Hej, det är mitt fel att du jobbar på en av mexikos bästa universitet utan att kunna engelska!!

Vid tiden då vi slutat och fått komma hem mådde jag värre än sämst. Ok, nu överdrev jag. Men jag hade huvudvärk och kände inte alls för att åka med till Tepoztlán dagen efter.
Jag fixade mitt rum, som jag hade tömt och vädrar i tre dagar och gick för att kolla läget med fullis victor och fullis paulina, som festat hela dagen. Jag däckade på Pablos säng en stund innan jag gick och la mig i min.
Dagen efter var jag en ny människa. Vill jag inte vara sjuk så är jag inte sjuk!!

Jag satt och skypa nästan exakt hela dagen (Ilham, Idsala och Sibar la äntligen ner en timma av deras liv för att skypa med mig. Roligast var ändå pappa som kommer in i köket då de skypar med mig, pratar lite och frågar hur jag mår och efter fem minuter tittar han ner, han stog upp, till höger och säger "Oj! Ilham, är du hr?" HAHAHAHAHAHHAHAA) innan det var dags för oss att lämna D.F för Tepoztlán.

Och om jag har haft världens skönaste helg?
Tepoztlán ligger max en timmas bilresa ifrån d.f och Neish har ett hus där som vi fick låna. Och vilket ställe sen?! Huset var perfekt för sommarhus, trädgården var så stor så att jag inte ens orkade gå å se hela. Men den hade, pool, typ en miljon träd av olika sorter inkl apelsinträd, basketplan, fotbollsplat, ett hus för biljardspel, ett orangeri, ett mindre hus, en megabur för papegojjor och en stuttsmatta.

Och allt detta med en utsikt över bergen. Snacka om ren dumhet att glömma sin kamera hemma?!
Vi kom fram ganska så sent så vi fixa bara en massa Cubas och drack hela kvällen. Dagen efter blev vi väckta som vanligt och gick för att äta mat på marknaden. Alltså, den där staden...eller byn, var så jäääävla fin och mysig. Det går inte ens att beskriva. Ingen fotade nog heller. Vi käkade lite tacos, gick vilse, hittade och åkte hem till poolen.
Nu var klockan mitt på dagen och det var bara att hoppa in i poolen.
Men jag och Sima var inte riktigt kloka efter ett par öl och Cubas, sådär på morgonen så vi tänkte "äh, vi solar lite utan någon solskyddfaktor sen tar vi på den om ett tag"

Ehh, jag kan fortfarande inte sova utan att gråta av smärta!

Vi blev bara fullare och tänkte inte på det. Dessutom somnade jag vid fyra fem tiden, i en halvtimma. Sima började prata om hennes teori om att fåglarna kommer att ta över världen och Paul börja spela på gitarren och sjöng. Är inte det ganska lagom att sova då?
Bara det att jag bokstavligen kokade, utan att jag märkte av det.

Det blev för mycket för min svenska vita hy helt enkelt.

På kvällen var det baara en massa bus. Jag har inte skrattat såhär mycket på ett bra tag. Jag och Sima lyckades hitta saker att asgarva åt heela tiden. Om det inte var ett utflipp på stuttsmattan så vår det en pratade blåspinne eller victor som fick något utspel på hans fylla eller en uggla som uuuh:ade. Fråga inte.

Dagen efter, söndagen, var nog skönast ändå.
Alla försökte väcka mig och Sima men vi vägrade följa med för att klättra på berget. Visst, det hade varit skitkul men vi ville så gärna soola.
Så de stack. Vi hoppa upp ur sängen så fort vi hörde grinden stängas efter bilarna. Bryggde något colombianskt kaffe, lite frukostflingor och världen var framför oss.

Vi var inte riktigt helt ensamma. Hundarna på gården gick in och ut lite hur dem ville. Och dessutom har de kalkoner som kom in för att, enligt Sima, typ äta oss och ta över världen. Men jag tog min handduk och shussa iväg dem. Vi byggde upp en grind av stolar men de lyckades övermanera den och kom igen. Sima blev bara mer säker på att de kunde läsa hennes tankar och att de...skulle ta över världen.
Vi slängde in lite fler stolar och handdukar över dem. Efter två timmar av studerande av vår grind så lämna de oss ifred.


En sidogrej jag måste berätta om.
Victor har en ramsa som han sjunger på spanska. Ibland översätter han den till engelska så att vi ska fatta. Den går ut på att dansa som en kyckling.
Så när kalkonerna dök upp första dagen (han var redan kalasfull) så sprang han mot dem och sjöng: bla bla bla POOOOLLO (kyckling) och börja göra danse. Vad gör dem då? Börja kackla!! HAHAHAHAHHAHAHAHAHA
Samtidigt som honom! Hahahahhahahahahahaha

Sen springer han därifrån och de springer efter honom utan att han märker det. HAHHAHAHAHAHA

Asså nej, det är ganska omöjligt att försöka ge sig på att återberätta allt.

Nu har min lillasyster väntat på att skypa med mig i mer än två timmar, så bilder får ni senare!

KRamar

Sonia: jag leleleeever

Förlåååt, en hel vecka utan uppdatering. Jag gör det bara svårt för mig själv, det är för mycket att återberätta EN dag. Nu ska jag ge mig på en summering av veckan...

Ni hörde alltså från mig i tisdags va? Då jag och Sima bestämde oss för att dra till gymmet?

Jo, men vi möttes upp och åkte till Wal Mart, som ligger en tio minuter från skolan för att Sima ville ha ett par mjukiskläder och jag ville ha något att äta (vilket jag alltid vill, exakt hela tiden).
Jag fick en konstig känsla när jag var på den amerikanska kedjan wal-mart, det kändes som hemma...men ändå inte.
Sen kom jag på det, efter att ha blivit knuffat ett x par gånger (varje gång av en kvinna) och efter att ha sett folks miner och blickar som studerar prislapparna och om frukten är bra eller inte.
Det kändes som att åka och handla i Hovsjö!! Hela stämningen, lukterna, hyllorna, arbetarna. Det var så sjukt likt så det fanns inte!
Jag fick mig ett gott skratt av min lilla upptäckt. Synd bara att jag inte hade en kamera med mig.
Det sluta med att jag köpte en yoghurt och en banan innan vi tog taxin tillbaks.

Väl på gymmet så maxa jag volymen med all bra musik som jag hade fått från the dj och körde på. 2 och ½ timma senare var vi redo att lämna ställen, gladare än någonsin.
Men om jag bara visste min eftermiddag/kväll?!

Vi promenerar hem till mig och upptäcker att Lollo hittat några nya vänner, en mexikansk 18åring som flyttat in till huset för att lära sig engelska. Ja, han kan alltså mindre än min 10 åriga syster - och hans vänner. De satt ute på altanen och softilera hela dagen, så jag och Sima joina dem.

Efter ett tag var det dags för duschen, bara det att jag upptäckte att vattnet var helt kappult.
För att göra en lång historia kort, jag och Sima går till henne för att kolla om vattnet funkar - vilket det inte gör. Så vi börjar gå tillbaks till skolan för att duscha där, men innan det får jag ett samtal av lollo som säger att är en översvämning i mitt rum. IGEN.
Jag springer hem och börjar att torka. Min skinnjacka och typ all elektronik jag äger, plattång, hårtork, usb, usb-sladdar till div. saker, laddaren till datorn, laddaren till kameran - allt det här låg på golvet. Och så min älskade madrass också.
Alltså, badrummet ligger mellan mitt och Victors sovrum - men allt, allt rann in i mitt rum. Kan en människa verkligen ha så mycket otur?

Jag och Lollo stog i rummet och försökte torka så mycket som möjligt. Vi fyllde en plasthink, av större version med blått vatten. Jag var mycket ledsen den kvällen, och irriterad. Och arg. Jag fick min första jag-längtar-hem-till-min-familj-och-säng-känsla. Och den vill man inte ha här!

Efter x antal timmar så fick jag äntligen packa min väska igen och gå mot skolan. Då var klockan redan nio på kvällen och jag hade haft på mig mina träningskläder i några timmar.
Duschen kan ha varit en av de bästa jag haft i mit liv pga allt, det långa träningspasset och all bajsvatten i mitt rum.
Med dynsblött hår gick jag hem till Sima för att hajka där.

Det var tisdagen. Jag tänkte avbryta här för att det inte ska bli så lång och tråkig läsning, bjuder på lite bilder istället!


Lola y Sima på några kompisars tak, förra fredagen.


Sonia y Lola!


Sen bytte vi hus och tak, ni ser vart vi är..hehe. Ella, Lola, Sima och Yamil.


Jag och Ella tävla om vem som kunde dricka upp först. Till mitt försvar så är det första gången jag testar, OK?!


Här går vi längst vår gata, mot ett par bilar som plocka upp oss för en upplevelse med massa skaldjur.


Skaaaaldjur! Och margharitas som till en början bara smaka ren tequila, men efter två klunkar så försvann den smaken helt...magic!


RSS 2.0