Hmmm....by Lola

Hola

Jag håller på att göra upp planer både inför den här helgen, nästa helg och spring break!

Den här helgen har jag två alternativ. Det första är att dra till en liten stad söder om Mexico City som heter Puebla, det är en av Mexicos äldsta städer som är känd för sin keramik.

Mitt andra alternativ är att stanna och festa här, och sedan dra till Coyocan och kolla in Frida Kahlo museét och marknaden.

Fan va svårt det ska va! Nästa helg ska jag i alla fall klättra i en vulkan, om jag orkar...stor chans.

Jaja, nu ska jag nog dra på bio med dom tre små mupparna!

Adios

Sonia: mami?

Fyfan vilken jävla kväll jag har haft. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva det, är jag ledsen? Arg? Irriterad? Ingen aning, känns bara som att jag ger upp om en människa. Kan man verkligen vara så?

Jag är i alla fall hos Sima inatt, sover här. Imorgon ska vi möta JOcke och Lola för att åka till ett museum med spanska klassen, ska bli kul!

Idag har jag och Sima för övrigt tränat i två och en halvtimma, är inte vi duktiga? Känns så jäävla skönt i hela krpppen.

Nu ska vi krypa in i sängen. God natt!

Sonia: sii weeey

HELT omöjligt att det redan är 23 februari?! HALLÅ?!
Om det är någon som nåågonsin ska komma på hur man stoppar tiden så tycker jag att det är ganska lämpligt för den människan att träda fram NU. PRONTO!

Om bara ett par dagar har vi alltså varit här i två månader. Två månader är en lång tid. Jag höll på att bli galen när min Sibar var i thailand i en månad, nu har det alltså gått dubbel så lång tid. Men när jag tänker efter på den första veckan så känns det som en eevighet. Vi var glada över att få använda vårjackor, men nu när jag ser tillbaka på tiden så var det verkligen VINTER. (Ok, ok..jag förstår, det är snöstorm i Sverige)
Det känns inte som att vi precis har kommit hit, det gör det inte. För det här landet blev jag förälskad i efter två dagar, with all its flaws. Förälskad är kanske att ta i, men jag gillar´t!

Hahaha, vet ni vad jag gjorde första natten när vi checka in på hotellet? Sov med mina växlade pengar, kameran och passet under kudden. Konstant i 1½ månad fick jag höra om hur farligt det är i mexico och jag var helt säker på att vi skulle bli rånade.
Jag har lärt mig mycket om vilka det är som lever under fara och hur man gör, men det tar jag inte upp här. Jag vet att man måste vara försiktig, men oroa er inte. Så farligt är det inte...

De första dagarna var faktiskt helt knäppa. Att dela hotellrum med Lollo och Jocke ger ganska så bestående men, speciellt med tanke på Jockes morgonsång för mig varje morgon kl 05.00. Ja! Vi var så jetlaggade. Helt döda vid 20.00 redan.

Jag har fått sova denna morgon, så jag känner mig som en ny människa. Nu är jag redo för att möta gymmet igen!!

Vad mer? Jo, jag kan ta och bjuda på lite bilder.


Bio förra söndagen med Emmanuel, Sima och Victor.


på fridays i torsdag! kolla in burgaaarn

Nehe, nu säger min älskade dator en den bestämt sig för att blockera popup fönstret som man laddar upp bilder med. Galant.

Drar till gymmet istället! Puss


Sonia: monday...zzz...

Hola!

Gissa vad jag ar?? TROTT!

Imorse fick jag hjartattack av larmet, vem ringer mig mitt i natten och varfor ar det so soligt? Haha

Gick till spanskan ensam, inga av mina svenska kompisar dok upp. Men det var en soft lektion anda, vi fick sitta utomhus och losa enkla uppgifter. Sprang sen till consumer behavior (jag hittade dit sjalv!!) bara for att upptacka att den lektionen var installd - igen!!

Efter mitt inlagg i torsdag sa hade vi ju lektion. Och eftersom jag var trottare an den trottaste manniskan fran trotterland sa fick jag nagra utflipp. Jag vet inte om det ar sa sakert for mig att aterberatta det har...men, jag ar har for att underhalla er helt enkelt!

Jag, Lola och Victor promenerar hem och ganska sa snart borjar jag att gnallgrata. "Im so tiieheheheheeeeerd" "I wanna sleeeheheeheheeeep" "I dont want any more raaaihihihiiin, SUUUUUUUUUUN WHERE ARE YOU?!" Osv. Gnallet gick over till "grat" som for fem minuter gick over till aaasflabb. Alltso, jag fick bara nagon stord skrattattack som gjorde att jag var tvungen att stanna upp for att andas! Sen skrattade jag bara over att jag skrattade at ingenting? I tva sekunder grat jag igen och nar jag insag vad som hande ( att ga fran grat - skratt - asflabb till grat igen) sa borjade jag att skratta igen...
Men da sprang Lola och Victor darifran sa da borjade jag att grata igen. Ensam..

Till slut kom jag fram och hoppade in i duschen direkt. Skulle ut pa tacos middag med tva killar fran min consumer behavior kurs men den andra var sjuk sa det blev bara jag och den ena killen. Sa vid halv tio kom han forbi mig och jag fick smaka pa de basta tacosen, hitills. Jag har blivit lovad GODARE tacos. Hej tacos himmel!

I fredags tog jag "sovmorgon" for det var den forsta pa aratal da jag fick sova ut hur lange jag ville.
Forst kom Lola och knacka pa min dorr for att meddela att hon skulle till skolan med Jocke. Efter en timma smsar Sima och sager "Fyfan! Jag har sovit sen sju igarkvall till NU!" Kan man pa en skala gissa hur irriterad jag blev da?
Sima, som konstant sover och Lola som v{ckte mig pga nycklar. Som jag sa till henne "lamna hellre huset oppet och riskera att jag blir voldtagen och ronad an att vacka mig!!"
Men jag ar inte den som ar normal, so..

Jag tog mig till skolan efter ett par skype samtal och motte Lola. Efter ett langre tag dok Sima upp och overtala oss till att dra till sina kompisar for ett par ol pa taket. Vi gick dit men var tvungna att byta tak av olika anledningar och drog till oss istallet. Har softilerade vi med ol och chips. Ingen bra ide att dricka sa mycket och sen ta sig ner for stegen. Det var en o annan flaska som gick sonder...hahaha

Efter tak och ol hanget drog vi hela vagen till Santa Fe for att ata skaldjur pa en resturang som heter Fishers. Mycket gott! Speciellt med tva is margharitas, jagerbombs och nagon flygplans tequila (en lime shot, en tequila shot och en salsa shot, mycket gott)
Hur ska man kunna ga hem och lagga sig efter det? Nej tack! Vi akte hem och bytte om och drog till fransmannens inflyttningsfest. Vi tog det lite lugnt ett tag, jag och Sima. Men trottna och bytte musik for att kunna dansa. Sen dansade vi resten av kvallen innan vi drog oss hemat.

I lñrdags var det som sagt min "tvatta och plugga dag" sa jag dissa alla planer pa att dra pa diverse stallen. Jag och Sima ville ha tacos, men sen dok Victor och Neish upp i huset och de tyckte att det var lika bra att aka nagon annanstans nar man anda hade bil. Vi hamnade i Cuapa dar vi at megastora hamburgare for andra dagen irad.
Alldeles svimfardiga akte hem. Och da var klockan redan sex-sju. Vi var sa matta sa att det enda vi kunde tanka pa var att andas och inte spy.
Darfor dackade vi i en timma i min sang istallet, jag och sima. Vacktes senare av att det var morkt ute och notterna pa nedervaningen hade borjat forfesta.
Vi skulle ABSOLUT INTE med.

Tva timmar senare stog vi och forsokte valja ut outfits till maskeradfesten som Victor och Neish skulle pa..
Bara det att jag senare lastes ut fran rummet med alla kladerna, pengarna och mobilen. Change av planes. Jag fick vara pocahontas istallet. Ocksa ganska kul!

Festen var helt ok. Jag och Lola satt mest och skratta at en snubbe som vagra sluta prata spanska. Det var nagot han inte kunde pa engelska och da sa jag till honom att han kunde dra det pa spanska men vaaldigt sakta. Och da fortsatte det med spanska, i megafart.
Han var val som alla andra, trodde att jag var mexikan som forsoker lura folk med engelska?
Men det var kul att varken han eller hans kompis markte att jag och Lola "sprang pa toa" var tionde minut. Vi sprang bara ifran dem!

Efter ganska mycket drama sa kom vi hem vid sex och eftersom jag ar utelast sa far jag och Sima sova pa typ strandmadrasser, som ar ubertunna. Dagen efter drar vi ut ganska sa fort for att "ata tacos" men det slutade med...ja, hamburgare igen: typ tredje elle rfjarde dagen irad. Och det ar inga donken burgare!! Fridays!
Vet ni hur vi drog dit? Med gardagens klader och smink! Och  jag hade tva bruna streck under ogonen som var lite utkletat! Hahahahahha
Killarna (Emmanuel och Ricardo) skrattade ganska gott at oss..

Vad gjorde vi sen? Just det. Jag handlade lite och sa motte vi upp Gustav och fikade pa Starbucks. Och under hela tiden var jag grymt rastlos pga ackelkanslorna. Ville bara hem och duscha!
EFter fikat sa gjorde jag det. Hoppade in i sangen och surfa runt inna jag dackade.
Tror att jag lyckades forstora min kamera ocksa. Ska testa den igen senare ikvall, var alldeles for trott for att envisas.

Har alltso lektion om en timma och en kvart. Jag ar kalastrott.
Hoppas Lola dyker upp snart?

Mmm, at en torta med Sima innan. Det var langesen! Nu vill jag bara sova. Men en lektion kvar! Sen ska jag handla tvattmedel, laga mat, ata, sortera och dra till Sima for att tvatta. Mina klader ar sa ackliga att hundar vagrar ha pa sig dem...eller nat.

Nej, jag tankte kolla upp bilder pa facebook for att bjuda er pa lite skratt men jag orkar inte. Perdon!

Hasta luevo!

Maskeradparty!

Den här helgen har varit ganska störd.

Inget blev som planerat, som vanligt.

I fredags satt vi på vår takterass och drack öl med några andra utbytesstudenter.
En av tjejerna som är från Tyskland har en stalker som är dvärg, jag vet att det är politiskt inkorrekt att säga dvärg, men jag vet inte vad jag ska översätta det till (!?!?)

I lördags var vi på maskerad, jag skulle inte ha följt med från början men sen när jag kom på att jag skulle vara britney bitch så blev det ganska roligt :)

Synd bara att vissa som vi bor med är psykiskt störda...no names...

Det var jag (Britney), Sonia (Pocahontas), Sima (Hippie), Victor (Lenny Kravitz) och Nige (Jafaar)

Sima, Nige, par som bodde där, Victor


Jag och Zalga hittade några masker...ad

Sonia: ge.mig. sömn

Buenos noches!

Eftersom jag har hamnat i någon insomnia svacka så tycker jag att jag ska få ledigt från bloggandet ikväll.
Första kvällen på ett tag då man bara får sitta och surfa runt. Egentligen har jag lite läxor att ta tag i, men vad fan...

Det har varit en galen helg, trots mina seriösa försök på att ha en lugn helg. I fredags var det en ursäkt som "vi har pluggat hårt hela veckan"/"vi ska upp tidigt på söndag för att klättra berg, därför kommer vi inte gå ut imorgon och då hinner du vila upp dig"/"vi har redan druckit massor sen kl 2, ska du bara gå hem och lägga dig?"

I lördags var detför att vi bestämde oss för att inte klättra i berg och ja...festa istället.

Det här fungerar inte riktigt alltså. Men imorgon ska jag alltså blogga om allt ni missat! Dessutom har jag inte glömt att jag lovat att berätta om mina två nya upptäckter...

God natt!

Tack Sonia...tack! by Lola

Insag precis hur mkt Sonia har bloggat, och inte jag...

Sag aven att Sonia lagt ut massa vackra bilder, bland annat en dar jag ser gravid ut, tack Sonia...tack!
Som tur ar kan jag meddela att laget INTE ar sa, jag hade bara atit lite for mkt. Eller sa skyller vi pa dalig vinkel..det later battre!



Anyway, har varit tva jobbiga veckor med massa partials! Men nu ar det over och den har helgen kommer bli friiii!!

Forra helgen var vi pa fest pa fredagen och en till fest pa lordagen, den pa lordagen var varsta fjortisfesten, men fredagens fest var kul! Vi akte till La Condessa; ett "innestalle" med massa klubbar.

Sa vi gick ut dar med massa folk fran en av vara klasser och doktorn som raddade mig nar jag holl pa att svimma, "the pressure went down" sa han bara och kopte en hamburgare som jag at.

Vi sag aven Avatar, jag och Jocke, i 3D, det var ratt haftigt faktiskt och filmen var val bra, men det ar ju inget masterverk som vissa verkar vilja pasta.

Den har helgen ska vi planera infor spring break, tror att det blir Playa del Carmen och Cancun, vi ska dra till Coyocan och ga pa Frida Kahlo muséet ocksa! Pa lordagen blir det fest for Mafer (Maria Fernanda)!

Jag saknar festerna i Sverige lite...

Louise och Lovisa
 


Sonia: var tog solen vagen?

Hola!

Ar vi de samsta bloggarna, or what? Eller, Lola ar det i alla fall!

Det ar sjukt vad mycket vi har haft for oss pa senaste. Man tankte att efter partial-veckan (tenta-vecka) sa skulle det vara soft och bara kunna fa vila upp sig. Eh, nej? Den har veckan ar, om mojligt annu jobbigare. Och da har vi inte ens gatt pa ena kursen pga vissa grejer.

I mandags var vi i skolan hela dagen och sista lektionen hade vi en en timmas presentation med var grupp, som gick hur bra som helst. Pa kvallen var vi och filma vara dokumentarer och i tisdags satt och och redigera exakt hela dagen. Senare pa kvallen sa overtalades jag till att dra till sportsbaren, som alla utbytesstudenter hange rpa pa tisdagar - for tequila nights. Jag holl mig till tva tequilas innan jag blev sa uttrakad och drog mig hemat.
Jag fick skjuts av en som jobbade dar for att det inte fanns nagra taxis, hur snallt som helst. Han lurade mig iofs pa en massa pengar, men sa ar det val alltid...

Igar var vi i skolan redan vid halv nio, forst kopte vi skivor och sen gick vi for att avsluta och branna vara dokumentarer. Handlade frukost och sprang till bussen som vi skulle aka med till migrationsverket. De enda som satt dar mellan 10 och 10.15 vara skandinavierna. En hel timma senare kom de sista fransmannen och vi kunde antligen fa aka ivag.
Pa migrationsverket var det kul! Det var manga olika manniskor med lika manga roliga kladstilar. Och deras toaletter var en historia for sig! Hahahahhaa
Jag och Lola satt mest och skratta at allt.

Nar vi kommit fram till skolan sa upptackte vi en liten resturang som saljer kinamat, vi blev lyckliga och handla massor. Sen blev vi sotsugna sa vi kopte upp allt godis som fanns i automaten. Godis, choklad, chips OCH kakor. Det var ocksa kul.
Men eftersom jag inte fatt sova nagot pa typ tva veckor sa sov jag bade resan till migrationsverket och typ hela documentary production kursen. Som tur var hade vi en vikarie och vi kollade bara pa en dokumentar. Nanock, som handlar om en eskima och hans liv i snovarlden. Bara musik och bilder, inget prat. Hej sovtimmen. Speciellt med tanke pa att vi har "biostolar".

Sprang hem i regnet och hoppade in i duschen om hopp om att fa varma mig. Sen tog det oss typ tre timmar att bestamma om och var vi skulle pa bio.
Vid nio akte vi antligen ivag till Perisur for en efterlangtad middag (jag blev ett odjur precis innan vi akte hahaha och attackera min pase med jordnotter och godis). Tyvarr hade vi bara donken som val (typ) och efter all mat stack vi till bion. Det var jag, Sima, Victor och Emmanuel. Jag och Sima blev lyriska nar vi upptackte losgodis! Dock var det bara slajmormarna och bjñrngodiset. Men det godiset ar numera det basta som finns!!

Hahahaha jag kom precis pa nagot kul som hande pa tequilanight med Sima. Hon var pa toa och forskte saga nagot at mig, men jag ar typ...horselskadad sa jag horde sjalvklart ingenting. Sen var det ju ashog musik!

- Bla bla bla bla
- Va?
- Bla bla bla bla
- Vaa?
- Men bla bla bla blaa??
- assa jag hor inget..
- MEN BL ABLA BLA BLA
- SIMA! Jag hoooor ingenitng
- ä dä fö att jag e skööööning??

Hahahahhahahahahahaha
Sa klooockrent!!

Vi kom hem vid tva pa natten igar och imorse hade vi presentation pa spanska (muntligt!!) halv nio, sa jag ar helt dod. Kroppen ar slut. Likasa hjarnan. JAG VILL SOVA. Jag haller seiost pa att bli knapp.
Sen ar det regnigt och svinigt ute. Mina skor var blota inna jag ens lamna gatan vi bor pa. Och jag fryser ihjal. Jag gar runt och grat-gnaller hela tiden, men vill egentligen bara GRATA. OUAH! Haha
Vi gick till nasta lektion, bara det att vi upptackte att den var installd. MYS!
Forst stog jag och lollo och prata med de tva killarna fran min projektgrupp i samma kurs, i typ..en timma. Sen drog vi for att kaka.
Asso, prrrooooppmatta?? Vi drog till Fridays och kaka megaburgare.
Nu ska vi snart till var sista lektion. Sen ska jag hem och sova. Jag har inte haft tid for det och kanske snittat fem timmar per natt. Det funkar liksom inte med allt man gor!
Ikvall ska jag kaka middag med killarna fran projektgruppen! hoppas jag inte somnar.
Igar langtade jag till bion for att fa sova. Men det var Avatar pa 3d sa jag hade bara hjartat i halsgropen hela tiden.

Nej, nu klagar stress-lola som vanligt. Jag maste ivag. Hur lang tid kan det behova ta att ga igenom campus till lektionen? Hon ar knapp!

Nasta gang maste jag beratta om en upptackt jag har gjort om mig sjalv...

TJAR¨!

Sonia: nu är helgen över. Kan jag få vila upp mig nu?

Hola!

Jag ska försöka uppdatera er lite angående helgen så att det inte blir så mycket till imorgon, eller nästa gång jag skriver. Ni får börja tjata mer på Lollo att blogga, eller hur?! Hon och Jocke har gjort helt andra saker än mig denna helg så hon får skriva om det snart :-)

Det blev att jag åkte iväg med Emanuel, Ricardo och Gustav till de norra delarna av stan för lite fönstershopping. Vi parkerade bilen en bit ifrån shoppingcentret för att se oss omkring och hitta ett ställe att käka på. Jag blev helt förälskad i det området, det kändes lite europeiskt med alla uteserveringarna och kanske lite för att majoriteten var vita. Haha
Jag råka tänka högt när jag reagera på min upptäckt "det är ju bara massa vita människor här!"
Hahaha i alla fall, vi käkade jättegod tapas innan vi drog in till Antara för fönstershppingen. Jag shoppar hellre med killar, anytime and day!

Efter en megastor och lika onyttig kaffedrink på Starbucks så gick vi vidare till ett annat ställe för att kika lite mer innan det var dags att bege sig hemåt. Jag blev avsläppt till ett tomt hus (jag var faktiskt lite töntigt skraj eftersom huset hade stått olåst och vem som helst hade kunnat gömma sig där liksom). Men jag började att plocka undan, städa lite och bytte om innan killarna var här igen. Vi drack vit rom (som jag alltmer börjar att gilla!) och efter ett tag och flera nya spanska ord och fraser så drog vi vidare till Skybar.

Ett ställe som ligger en bit ifrån tlapan och som också låg på 48:de våningen, tror jag att det var. Utsikten är ett kapitel för sig! NI kan ju bara tänka er, mexico city är omringad av berg så...ja, det säger väl sig självt!?

Under klubben så fanns det en resturang som snurrar runt. Också grymt. Stället var helt okej, det jag gillade mest var att en man med sån liten trumma och en annan med en saxofon ställde sig på bardisken och spelade med DJ:en. GRYMT!

Jag försökte mig på salsan igen men det blev så omöjligt efter alla snurrar och alla drinkar så det slutade bara i asgarv. Efter soff-och borddansande (dock inte jag) så stängde de klubben. Ganska surt att en fotbollsspelare blev skjuten i huvudet på en klubb för en månad sen och att man efter det börjat stänga krogarna vid 3 istället för 5. Kan man ha mer tur som "turist"? Men tydligen så lär det försvinna snart. Eller förhoppningsvis!

Innan läggdags blev det tacoskäk och fem timmar senare var jag vaken igen. Alldeles för varmt i rummet numera och för ljust. Men jag klagar inte.
Skypade med familjen som var hemma hos moster med alla andra mostrar och kusiner och mormor. Blev grymt sugen på mammas och mostrarnas mat. C r a v i n g s!!
Sen drog jag, Lola och Jocke till ett matställe en bit ifrån, det slutade med att vi inte hitta rätt och hade redan gått fel en gång innan - brist på sömn, alkohol i kroppen, t r ö t t och grymt hungrig och stekhet sol. Ge mig bara mat då, ok? Så vi käka på Donken och jag tror jag aldrig ätit en hamburgare så fort. Helt galet haha

Påväg hem upptäckte vi att shoppingcenter, fridays och hooters - så vi ska definitivt tillbaks! Haha
Hemma så filmade vi Lollos projekt för dokumentärs kursen och jag skissade på min mind-map.
När jag skulle börja skriva manus så ringde Emanuel och kolla om jag ville med honom och Ricardo och Gustav på Starbucks för fika. Jag och Sima gick och mötte upp dem och vi satt på uteserveringen och mest skratta åt gårdagen, hehe.

Jag och Sima var kvar utanför Cali (vår mötesplats) och hängde där ett tag innan vi sprang hem. Nu MÅSTE jag sova. är heeeelt slut som artist. Och tyvärr har jag inga bilder att dela med mig av, Gustav har några bilder från gårdagen som jag kanske kan visa sen om jag får tag på dem.

Imorgon är det skola hela dagen och massvis med plugg på håltimman då vår älskade grupp inte skött sitt jobb under helgen så jag och lola fixar det imorgon. Innan vår en timmes presentation...

Haha herregud. GOD NATT!


Sonia: ena halvan av helgen

God morgon!

Bara för att forsätta det här med liten värld. Vi hade en worshop då vi bloggade (det gick nåååååååågot för sakta med förklaringarna om hur programmet fungerar) och vi satt med en mexikansk kille som skulle översätta workshoppen åt oss, då visade det sig att han pluggat i sverige, i jkpg, inne på hlk - i samma kurs som lollo.
Ganska coolt faktiskt.

Efter workshoppen stack Jocke och Lollo till starbucks för att äta middag. En macka och en cheescake-brownie senare rullade vi hem. Eller ok, vi tog taxin hem. Dagen efter var det spanska prov på morgonen, som gick åt helvete. Efter den var det consumer behavior som också gick åt helvete. Efter det hade vi organizational communication och vi fick tillbaks våra tentor från måndagen. Lola fick 11 av 10 möjliga och jag 9,5 av 10. Ganska bra. Tyvärr så kunde vi inte få 90% på delbetyget eftersom arbetet som vi gjorde innan sänkte betyget. GANSKA så irriterande. Tur att vi bara kan få G i betyg i alla kurser och inte mer, för jag hade seriöst skällt ut de andra i gruppen annars. Men vi är över average ändå så det är lugnt. Fortsätter vi så så slipper vi skriva finals!
Och dessutom får vi extra frånvaro-tillfällen (man får bara missa två lektioner per kurs för att behålla betyget i ämnet, galet!)

Senare på kvällen drog jag till Sima där vi drack billigaste vodkan någonsin och hypnotiq i typ fyra timmar. Senare drog vi till en födelsedagsfest som var smockad. Vid fyra var vi hemma. Några timmar senare ringde klockan och jag tog en dusch och sprang till skolan.
Efter lektionen åkte vi för att äta kinesiskt, bara det att man inte öppnat köket och inte hade någon ris så jocke och lola käka pizza istället medans jag och sima var kvar för att vräka.

Vi ville inte riktigt hem efter maten utan drog till skolan igen för att ligga lite på gräset och kolla på alla gaaalningar som irar Alla hjärtansdag, som firas ORDENTLIGT här. HEeeelt gaaaalet med folk som säljer grejor osv.
Festtält på campus som säljer ALLT möjligt. Till och med pussar! Livemusik, allt från rock till aqua typ. Så det var ganska soft.

Kom hem och skype:ade med min galna familj.
Mamma undrar om jag kunde se henne, därefter rättar syrran kameran mot henne och mamam upptäcker att jag nu faktiskt ser henne. Hon börjar ixa håret och jag säger åt henne att hon faktiskt inte behöver göra sig fin för mig.
Pappa dyker in i bilden (med sitt kala huvud) och säger: Zalgaaaa, är min lugg fiiin? Och härmar oss flickor.
I dont blame him, bor man med fem tjejer så är det lätthänt! Sen meddelade han mig glatt han numera har facebook....

Lola och Jocke var mycket uttråkade så de satt med mig på min säng och pratade med dem också. De gullade och gjorde grimaser till varandra.
Sen slängde jag ut dem och la på för att örsöka vila lite. Ganska omöjligt när folket ganska direkt började förfesta precis nedanför mitt fönster. Det var bara att gå upp ur sänger och gå ner med dem och skåla!
Efter flera timmar, mer människor som joinat och lite mer vodka i magen åkte vi iväg till festen. Som var nåågot för galen. Det tog en halvtimma att bara ta sig igenom grindarna till grannskapet. Och sen var det vakter som släppte in några bara. Smockat. Och bara EN toallet, till BÅDE tjejer och killar.
Jag och Sima hade änglavakter igår för "vi" bråka med typ alla i kön då vi trängde oss ganska så grovt.

Nu ska jag upp och städa helvetet när i huset eftersom min festglada rumskompis drog hem klasskompisar på efterfest som åt upp hela köket och lämna det som en bombnedslag. Sen ska jag nog iväg och shoppa med några mexikanare och en svensk. I think. Får se vad man känner för helt enkelt! Måste tvätta men jag tror att Lola och Jocke är uppe på taket just nu och tvättar.

Mycket långt inlägg, perdon for that. Jag kan nog bjuda på lite bilder från igår istället.

Vi försöker fixa så svensk mat som möjligt. S a k n a r!

Påväg tillbaks till skolan efter att ha käkat tacos

Partytältet på campus

Blå å gul!

Foto från mitt fönster igår eftermiddag

Lola going loca!

Yo y Nadia

Jag och Lola då vi är oss själva

Damerna i huset

Victor, Lola, Neish och Nadia

Å så victor som gör det han är bäst på. Dricka.

Nu ska jag börja röra på mig. Tja rå!


sonia: pricket over i:et

Lola ater notter i en datasal.

sonya y lola

buenos tardes

sonia lola och sima sitter just nu i skolan och forsoker att lara sig final cut programmet.
det ar ganska efterblivet och de ar valdigt uttrakade och dessutom ar det typ 200 ar gammal luft i klassrummet sa de typ, dor. (eller nej, byggnaden ar inte sa gammal sa luften ar kanske bara 15 ar?)
de har suttit ute i solen i skolan och forsokt att lara sig spanska och all jobbig grammatik. det har gatt sa bra att de numera tanker pa spanska............

forresten, han som ska lara dem programmet pratar spanska. de forstar allt....

att de sitter vid mac datorer hjalper ju hela vistelsen. de har inte anvant en mac sen gymnasiet sa de kanner sig ganska lost och efterblivna.

Orale, de ska borja lyssna nu. Hasta lueva!

Sonia: what a small world!

God morgon!

Jag står här uppe i mitt rum och surfar runt medans jag väntar på Lola. Hon snackar så mycket om att jag har börjat leva efter mexikanarnas sätt att se på klockan och tiden men i verkliga livet så är det bara ett sätt för henne att skydda sig själv, det är hon som gör det!

I höstas så jobbade jag som eventpersonal för en av Marabous senaste choklad som skulle lanseras. Vi stog inne på a6 och fick folk att ställa sig på en scen och göra en grimas så att vi kunde fota, i utbyte fick dem en choklad. Det kom massa roliga, mindre roliga, mycket skumma och snälla människor. En av dessa skumma var en tjej som började prata engelska med mig, hon sa inget konstigt eller så utan hon var bara allmänt skum. Det var något i hennes blick.
Hon var så pass skum att jag veckan efter kände igen henne i skolan. Jag minns att jag tänkte (för det var precis då jag fick reda på att jag skulle till mexico) "tänk om hon, av alla ställen, är från mexico?"

Igår när jag och Lola var påväg till skolan så var det FAKTISKT en människa som gick FÖRBI oss. Förstår ni storheten i det? En mexikan som går fortfare än oss?

Hon går förbi och jag får årets chock, men tänker "faanheller att det är samma människa". Och jag ska precis börja förklara för LOla att jag känner igen henne men avbryter mig själv. Efter en halvsekund vänder hon sig om och säger:

- Excause me, but is that swedish you are talking?

Och jag fråga henne direkt om hon var en student från Jönköping.
OCH VISST FAN VAR DET SAMMA MÄNNISKA!!

Coolt va?

Sima, Paul, Victor, Fen och hans tjej


Minns inte namnet på han med grönt, inte han med rött heller. Vet bara att han är tillsammans med en av tjejerna som hade festen. Å så Sima och Emmanuel!


B I L D E R   F R Å N   T R A F I C L I G H T  F E S T E N & S I X  F L A G S.


Ramon, Ella (hon som är tillsammans med han med rött) och så min roomie Nadia!


Jag stryper stackars Nadia.


Nadia, jag och Sima


Galningarna! Haha


En säl som pussar en liten flicka




Jag och två av fyra killar från min projektgrupp åker gokart.

Nej, nu ska vi faktiskt dra oss till skolan för att plugga hela dagen innan eftermiddagslektionen.
Idag har jag inte glömt att kräma in mig i 50 slfk!

Ciao!


Sonia: punkt.


Jag är helt stört trött så jag punktar upp lite småsaker för att underhålla er lite. Visst sitter ni på jobbet och smygläser just nu?

  • Med en oehört stolt känsla kan jag nu meddela er att jag lärt Lola att äta nötter, alltså att knäppa upp dem mellan tänderna och äta. Och hon diggar det!
    Jag har nämligen hittat ett märke som heter "Habibi" (typiskt va?) inne på Mega som säljer lite olika sorters nötter och nu har alltså Lola börjat köpa dessa påsar med nötter. Stolt var ordet alltså!
  • Jag har ätit två middagar, en chokladpudding och en extrastor Domino sen vi kom hem från skolan fem timmar sen...
  • Jag har dock försökt att undvika Kinderägget (som vi lever på här) bara på grund av att jag vet att jag inte har något vatten kvar, men det glömdes helt bort när jag saltade mina grönsaker lite väl innan. Så nu dör törst-döden.
  • Sonia och Lola har under dagen haft hemliga planer om framtiden.
  • Sonia och Lola har idag även varit på lektion under 1½ h men lyckades ändå sammanlagt vara på skolan i sex timmar. Känner man roligt folk så gör man väl det.
  • På torsdag har vi två tentor. Spanskan känns ganska omjlig med all grammatik och Consumer Behavior orkar man bara inte med.
  • Igår skrev vi en tenta i Organizational Communication. Vi var klara på en kvart, max.
  • Kan någon snälla ge mig lite vatten?
  • Jag funderar lite på hur en av vakterna som vi har i vårt community tänker när han gång på gång ska stå och prata med mig trots att han är väl medveten om att jag inte kan spanska. Han tycker att det är lika roligt varje gång jag står där som ett frågetecke och försöker få honom att förstå att jag faktiskt har bråttom. JA! På tal om bråttom, ingen mexikansk har någonsin bråttom. Man får lite konstiga blickar på sig när man går i normal/något snabbare takt inne på stormarknaden...
  • På tal om ingenting; det var en jordbävning här igår. 5,7 på richterskalan. Men vi mår bra, tack som frågar!
  • I helgen funderar vi på att dra till något museum. Jag vill till modern art Lola vill till Frida Kahlo. Men jag tycker att NI ska rösta om det. (Rösta på mig)
  • Det går inte att ladda upp bilder tyvärr. Hade en del att bjuda på från festen i lördags. Men jag ska nog ta och plugga lite Consumer behavior istället. God natt!!

Sonia: vecka med first partials

God morgon!

De senaste kvällarna har jag varit helt stendöd redan vid 22 tiden, av någon konstig anledning. Eller okej, inte så konstig. Men igår lyckades jag inte sova förrens vid midnatt eftersom vi hade lite läxor att göra.

Vad har helgen haft att erbjuda då?
Jag har redan skrivit om fredagens bravader och nu är det bara lördag-söndag kvar. När ska man få ha en lugn helg? Underveckan såg jag faktiskt fram emot helgen och plugg eftersom man ändå skulle få vila upp sig lite. Men icke, man går ut och festar båda kvällarna dagarna innan en vecka fullspäckad med partials.

Det blev inte det stället jag trodde innan, som jag och lollo skulle gå å shoppa på utan vi mötte upp Sima och gick in på Mega (stormarknad) för att köpa lite godis och vatten, påväg ut då vi skulle ta en taxi träffar vi på Jocke och Gustav från ingenstans så jocke bestämmer sig för att åka med.

Vi hamna i de norra delarna av mexico, alltså mycket finare och dyrare. Butikerna var väl sisdär, mest märkeskläder. Men Zara fanns! Och så promota dem en tequila på ett grymt sätt. I like. OCH deras foodcourt! Det blev alltså min fjärde dag irad med hamburgare, och då är det alltså inga små hamburgare jag har ätit...

Hahaha påväg dit så kom det någon låt som vi gillade så Sima kände sig fri nog att höja till max och vi började sjunga med. Taxichaffören var lagom nöjd...hehe

Senare s hann vi inte så mcket mer än att byta om för att dra på festen. Jag, Victor, Nadja, Paul, Ramon och Virgine mötte upp Sima och vi gick tillsammans till traficlight-festen. Jag blev ganska utskälld som inte hade något av färgerna på mig, men i slutet av festen kidnappa Sima mig in i ett rum och klädde mig i något grönt.
Festen var mysig då huset var ganska litet trots att vi mest hängde uppe på taket.

Men det sjukaste hände runt två-tre tiden. Folket står och dansar/minglar i det minimala vardagsrummet. Jag står längst ut och pratar med några kompisar då vi hörde ett krasch, jag kollar inåt mot vardagsrummet (som alltså är fylld med människor och litet som ett sovrum typ) och ser en sten, i storlek av ett huvud, slängas in nerifrån in mot vardagsrummet. Alla får panik, en kille skriker att alla ska springa in till höger. MEn folk är lite tröga. Jag och Gustav var de enda svenskarna som stog där till en början (Sima var någonannanstans) så vi var väl de enda som stog där som ett par frågetecke och utropstecken, medans de andra verkade vara lite mer vana?
Helt sjukt!
Det sjukaste, och bästa är ändå att ingen skadade sig allvarligt förutom en kille som fick någon glasflika i ögat, men det verkade ändå ha gått bra.

I söndags var vi, som ni läst på Six Flags med våra projektgrupper och stalkade människor för att se deras betéende. VI hade gruppen killar i åldern 13-19 så det var inte så svårt att analysera av deras beteenden direkt så vi hann åka massvis med karuseller!

Den första vi åkte tvingades jag att åka, det är den här megastora cirkeln som snurrar runt och gungar samtiigt. Jag som är grymt känslig för sånt! MEn jag klarade mig galant, tills jag såg en kille må så dåligt så att han svalde sin egen spya...

De hade The dak knight grejs, en megabyggnad som man gick in i - byggd som gotham city eller vad den nu heter. OCh sen sätter man sig på små tågvagnar och åker för världens skönaste karusell: Fyfaaaaaan vad vi skrattade alltså. Kålmörkt, åker svinfort och svänger som en idiot PLUS att det dök upp saker som skrämde skiten ur en Hahaha

What else? Jag testade go kart!! Vi åkte två gånger, det var också riktigt kul. Sen åkte ena halvan av gruppen superman och batman (två banor som får berg och dal banan att se ut som något från grannens lekpark typ) och resten av gruppen åkte en vattenkarusell, men jag hade tur nog och satt alltid mittemot flickan som fick all vatten på. Vi lyckades övertala resten av gruppen att också åka den men denna gången var det väl ingen som inte blev blöt.

Vi passade på att åka den anndra, större vattenleken och då blev vi väl ganska geeeeenomvåta. Haha

Efter en halvtimma var vi torra nog att kunna åka hem och resten av kvällen försökte jag bara ta det lugnt. Jag börjar få lite bråttom nu, nu har larmet ringt och jag måste ha frukost. Är riktigt hungrig!

Nu ska vi ha en lektion som vi förhoppningsvis har för sista gången :-)


Jag och ena halvan av gruppen, minus flickan som står brevid. Hon var bara snäll nog som åkte med och hjälpte oss med uppgiften :-)

Nu måste jag springa! KRam


Six Flags

Idag var vi på Six Flags som är ett superstort nöjesfält i Mexico City. Det var inte direkt så att jag ville åka dit, men vi var tvugna eftersom det var en skoluppgift.

Missförstå mig rätt, det är skitkul med sådant, men jag är ju åksjuk och karusell plus åksjuka är inte lika med sant.

En av de mexikanska tjejerna hade sina läkare till pojkvän med sig så han lovade att köra CPR om jag plötsligt skulle dö i spökhuset. Väldigt bra att ha en läkare till hands i nödfall kom jag på vid ett senare tillfälle...kanske ska be Jocke att omskola sig och blir läkare istället....hmmm...haha, han skulle nog svimma om han såg blod!

Igår pratade jag med min kära syster och systerdotter via Skype, väldigt givande, speciellt när min systerdotter uttalade "Hola" bättre än mig. kände jag mig duktig.

Nu blir det plugg plugg, har en deltenta i Organizational communication imorgon, min favoritkurs för övrigt, eftersom vi har sååå duktiga gruppmedlemmar...

Adios



Sonia: weekend!

Buenos dias


Jag sitter inne på rummet och försöker att samla på mig tillräckligt med energi för att byta om och sminka på ett ansikte. Eller förresten, skippar sminket i denna värme och tar ett par brillor istället.

Igår att Donatelo (Victors alterego) födelsedagskalas här och då tog jag väl tillfället i akt och rymde hemifrån, haha. Nej men, det var The killers tribute på klubben Bulldog som jag varit på en gång tidigare och gillat så att jag hängde på när Sima föreslog det.

Det var galet med folk och en del av mitt hår sitter ihop av all kladd som jag fått av drinkarna, och fötterna ska man inte ens prata om. Nästa gång har jag stövlar på mig!
Vid halv sju var jag hemma och bara längtade till min säng då jag upptäcker att Donatelo och hans kompisar fortfarande är up for party, de satt och sjong. Jag satt en stund med dem innan jag blev aaalldeles för trött och drog upp till mig med en låst dörr, haha.

Nu på morgonen har jag och lollo käkat frukost ute, på marken - grannarna tycker att vi är lite speciella. Men efter ett tag blev det faktiskt för varmt så vi gömde oss inomhus.
Om ett tag åker jag och lollo iväg till ett ställe med två shoppingcenter och en marknad för att hitta lite kläder för ikväll.

Imorgon ska jag lollo och jocke åka iväg till ett ställe som heter Six flags, som tydligen är någon nöjespark som alla älskar. Vi ska dit för att göra någon uppgift i Consumer behavior kursen, men jag får skjuts dit av mina gruppmedlemar - schyssta grejer! Sen ska min grupp följa efter tonårskillar i ålder 13 - 19 år för att se deras beteende. Också schysst!

Lollo har roligt just nu med att skypa med sin syster och systerdotter, de verkar ha kul! Haha
När jag skypade hem så tyckte lollo att det lät som bebisjoller...normalt. Men ingenting med Lollo är särskillt normalt, inte ens hennes kompis som hon delar en blogg med.


Jag och lollo i väntan på avfärd mot veracruz förrahelgen


Ingen ville sitta brevid mig...


Sonia: klockan fanns nog inte med i skolplanen här...

Hola, buenos tardes!

Jag har under en timmas tid skypat med familjen därhemma och ätit nötter samtidigt som de (jag vet, kan man vara med blatte en oss?). Fick plötsligt bråttom till seveneleven där skulle möta min grupp för att åka vidare och filma en grej. Tror ni att de dök upp?
I fyrtio minuter stog jag ute i solen och brännde mig. Till slut gav jag upp. Så nu sitter jag är hemma och väntar på att vattnet ska värmas upp och jag kan ta en dusch.

Igår hade vi vår favoritlektion på hela veckan; organizational communication. Alltså, min inriktning på utbildningen. Men läraren sa innan att det inte skulle vara samma sak som i Sverige, och det är det inte. Hur efterblivet mexiko och mexikanare kan verka så är det mesta vi lär oss i skolan mycket bättre än det i Sverige. Men faktiskt!
I alla fall, vi hade snack om vårt projektarbete som vi lämnade in i förra veckan. Jag, Lollo, Victor och två andra tjejer jobbade ihop och bestämde oss för att jobba med ena tjejens pappas företag. Hon intervjuade sin egna farsa (med de frågorna som jag och lollo valde) Victor översatte från spanskan och den andra tjejen skrev om hur man skriver key messages och lite annat. Jag och lollo skrev talet och jag presenterade det.

Lärarens reaktion:
Ni hade det bästa talet i hela klassen faktiskt.
Man tackar.
Tyvärr så fick vi trots det inte 15 av 15 utan hade lite fel här å var i resten av arbetet. Men vi är nöjda med vårt i alla fall, haha!
Nästa gång jobbar vi ensamma tack! Vi är ett bra team, vi behöver inga fler ankare :-)

WHat else?
Jo, jag spillde en megastor kopp med kaffe på hela golvet imorse så att madrassen blev blöt, brun och mysig. Jag blev glad!
Det här rummet är cursed alltså.

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen och förhoppningsvis slipper man iskallt vatten!

Adios!


Känns som Sovjet...by Lola

Idag är det fint väder igen!! Efter fyra dagars regn så är det sunny again!

Jag tycker i och för sig att det kan vara rätt mysigt med regn, i måttliga mängder.

Ingenting i Mexico händer i måttliga mängder.

Förra veckan var vi i Vera Cruz och gick ut på ett ställe som heter "Classico".
Just det här stället är känt för att vara ett av de bästa, men konstigt nog så märktes inte det när vi kom dit: Det var ganska dött, och Victor (mexikanen som vi bor med) sa att det aldrig hade hänt tidigare.
Vi tänkte inte mer på det, och ju mer tiden gick desto fler personer kom dit.

Igår fick jag reda på varför. Varför det var så lite folk alltså:
20 minuter innan vi kom dit hade en kille tagit fram sin pistol och börjat skjuta runt omkring sig.

Ahaa...det var DÄRFÖR det var så lite folk. Typiskt Mexico.

Det var samma sak med den där killen som blev skjuten i huvudet för två veckor sedan, han som spelar i Paraguays landslag, den krogen ligger tio minuter från där vi bor.

Lite läskigt, men å andra sidan, hade han ju FAKTISKT tittat på en tjej som var ihop med en annan kille, och är det ju FULLT NORMALT att skjuta ner någon.

För tillfället flyger det ett plan ovanför området där vi bor och sprider propaganda i en högtalare. Känns som gamla Sovjet. Jag väntar bara på att ett stridsplan ska komma och skjuta ner propagandaplanet.

Jaha, hur är det i Sverige då? Uppdatera mig!!

Det enda jag har fått höra av min kära bror var att en mongolid man blev instängd i en buss över natten, tack för informationen, men det var inte riktigt DET jag syftade på =)


Bild tagen högt uppe i bergen- FINT VÄDER!!

This lovely day...by Lola

Natten har dessvarre inte varit sa underbar, det har vart ovader har, sa det regnade sa att rutorna skakade och det blixtrade och askade sa jag vaknade 15 ggr inatt typ...

Nar jag skulle ga upp i morse bestamde jag mig for att inte ga upp...sa jag sov mig igenom den tre timmar langa spanskalektion som vi skulle ha. Telefonen ringde, det var Sonia;

"Hej, vi hade ingen spanskalektion, vilke javla tur ni har!!"

Fatta hur nojd jag var efter det!! Ingen franvaro, bara sovmorgon!!
Vi hade ingen el eller nagot vatten imorse, men som tur var lag det kvar vatten i toaletten sa jag kunde spola efter min morgonstund.

Skolan har varit kaos idag, alla gommer sig inomhus sa alla sittplatser har varit upptagna, forutom har i datasalen dar jag och Sonia sitter och gommer oss tills lektionen borjar.

Aven om vadret har varit kasst, sa har det varit en ganska bra dag, eller hur Sonia? ;)

Sonia: Morningglory


Jag och Sima pa batarna forra helgen.

God morgon!

Eller god och god...
Klockan ringde halv atta och jag var sa trott sa att jag inte ens forstog vad det var som hande. Jag har dromt villt, vaknat upp av att jag sitter upp ur sangen och pratar med nagon. Jag ar normal.

Springer ner till toaletten, eftersom var pa andra vaningen ar trasig och upptacker att det inte finns nagot toapapper kvar, NANSTANS. Mysigt. Gar runt jattekissnodig och forsoker koka vatten till mitt kaffe och tosta lite mackor. Ingen strom what so ever. Ocksa kul!

Jag ar pa rummet och forsoker gora nagot at mitt har utan att anvanda plattang eller harfon. Omojligt. Vantar pa Jocke och lollo men efter ett tag ropar jag upp till tredje vaningen om de inte ska komma ner snart? Nepp, de skippar spanska lektionen. Jag fick plñtslight mycket brattom och sprang ut i sporegnet.

Jag tackar alla goda man som saktade ner nar jag forsokte promenera pa de ojamna trottoarerna, for att inte plaska massa vatten pa mig. Men det var en kvinna som jag garna vill traffa senare. Och GASAR och aker narmare vattenpolen sa att jag far allt pa mig!! Kvinnorna/tjejerna har ar heeeeeeelt galna.
Jag forsoker att skynda mig till lektionen men hamnar bakom tre amator kvinnor som inte vet hur man anvander ett paraply eller promenera i normal takt (man behover inte springa som jag gjorde, men snalla - ga atminstone?).
Efter att ha blivit attackerad av deras paraplyer i bade nacke och ansikte fick jag antligen komma fram till skolan. Mycket irriterad.
Moter upp Sima och gar pa lektion.
Lararen ar sjuk och det sitter en man dar som ska forsoka underhalla oss i en timma istallet for en lektion pa tre timmar.

Vad mer kan ga fel idag?
Jag ar redan dynsblot. Inge smink kvar pa ansiktet (forutom maskaran som ligger under ñgonen) och haret lever sitt eget liv  och jag har redan rakat springa in i en megastor vattenpol sa mina fotter ar svinakalla.
Tur att jag har en Milkyway i vaskan :-(

Det ar trakigt att lasa utan bilder. Har ar ett foto pa mig och Vlademir under forsta veckan i skolan. Da var jag glad, det ar nagot jag inte kommer att vara idag.


Oj, min spanska ar inte det basta men jag tror att man ska ha lektion i datasalen nu. Sa, tjara!

Sonia: let´s hit it!

Hallå där!

Nu är det dags för mig att försöka blogga. Vi har inte kunnat se någon statistik, blogg.se måste krångla eller nåt. Men egentligen vet jag vad det beror på; vi har obviously för många läsare så att systemet kraschat.

I helgen har vi varit i Veracruz "staden som aldrig har dåligt väder" för att hänga med våra mexikanska vänner, sola, bada och festa. Well, vi gjorde bara hälften. Umgicks och festa. Ingen sol så långt ögat kunde se, men kul hade vi ändå!
Vi lyckades faktiskt ta oss till något gammalt fängelse för att kompensera all festande och det var väl också kul...i tio minuter. Haha
Den här veckan är helt galen, det är veckan innan tentaveckan och våra första patials så vi kommer tyvärr inte kunna blogga så mycket som vi hade velat.

What else?
Jag kanske borde presentera de människorna som lär dyka upp på bloggen.


Victor: en mexikansk grabb som bor med oss. Han är väldigt galen och har ett alterego som heter Donatelo Ragamadash. Ja, ni förstår ribban på honom liksom...
Nadia: En halv indisk/fransk tjej som kommer från ön Reunion som ligger brevid madagascar och det är tydligen en fransk ö. Nadia bor också med oss, rummet brevid mig.

Sima: en persisk tjej från Sverige som delar vårt hat till jkpg, haha. Störtskön brud som vi hänger med ganska så ofta.
Neish: Victors kompis som bor en bit ifrån, en av de snällaste killarna jag träffat i hela mitt liv!
Paulina: Victors bästa tjejkompis som brukar hänga här ganska så mycket. Det var i hennes hus vi var i under helgen.

Ett härligt gäng!

Jag känner mig väldigt seg i huvudet just nu, har precis hällt ut en hel kastrull med soppa för att jag var trög nog och koka den på fel sätt. Ska alldeles snart ta tag i spanska läxan och sen måste jag hoppa in i sängen. Vi har nämligen mardrömsdagen imorgon; torsdag. LEktioner från 8.30 - 18.00!

Dessutom kom jag hem ganska så sent igår eftersom jag och Sima skulle på bio och se Sherlock Holmes, men den visades inte på negslak så vi käka tacos och det ena ledde till det andra och vi hamna på tequila tuesdays på sportsbar med en massa klasskompisar. "Bara en eller två öl" blev flera st av både öl och tequilan. Men som Lola sa innan, tequilan här är mycket bättre än den i Sverige (som inte ens går att dricka).

Nej, nu måste jag ta tag i läxorna.

Tjarå!


Vi hade i alla fall tur med vädret...by Lola

Alltså, man kan ju lugnt säga att jag förväntade mig lite mer värme här, det har regnat de senaste fyra dagarna. Innan dess var i alla fall dagarna varma, och nätterna lite kyligare. Tydligen har inte Mexico haft så kallt på typ 150 år...Nordanvinden kallar dom det...

Samma sak med maten, jag förväntade mig fräsch god tacos, men här består tacos av oljigt majsbröd och kött med massa stark stark krydda. När jag berättade om den svenska tacosen skrattade mexarna åt mig...
Jag trodde jag hade hittat ett superbra ställe som heter California och har amerikansk mat...



...men det visade sig att det inte var gatumaten jag blev sjuk av, utan Californias mat.
Jag fick en fin liten infektion i magen, vet inte vad det var, jag fick bara massa tabletter och nu är det över =)

Jaja, förutom vädret och maten så är Mexico underbart. Alla människor är supertrevliga, jag får nästan lite dåligt samvete för att dom är så hjälpsamma utan att kräva ngt tillbaka. Party finns det gott om!! Här kommer ett litet smakprov från en fest som var på för några veckor sedan, vi träffade några svenskar som är med på bilden:



Nejmen Mexico är grymt! Jag saknar bara den svenska maten, men jag LOVAR TEQUILAN ÄR SJUKT MKT GODARE HÄR =D



Adios!


Living la vida loca!



Hola amigos!

Nu har vi äntligen tagit tag i saken och skapat en gemensam blogg där vi kan larva oss ihop - Sonia y Lola!
Det här är våra nya mexikanska namn, och för er tröga så är Zalga Sonia och Lovisa Lola. Men de som kanske är trögast är våra mexikanska kompisar som inte kan uttala våra riktiga namn.

Eftersom vi är tröga och inte fixat den här bloggen sen tidigare så kommer vi att publicera bilder och inlägg från våra tidigare äventyr här i Mexico.

Enjoy!



Ps: y betyder och...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0